VIGTIG SEJR OVER FREDERICIA PÅ HJEMMEBANE

16. nov 2022

Det var en yderst tilfreds cheftræner, som kunne gå ud i omklædningsrummet og synge sejrssang med sit hold og dele ud af et par rosende ord efter kampen. 

Ceres Arena skabte tirsdag aften ramme for en fed kamp mellem SAH og Fredericia HK med høj intensitet og god fight fra først fløjt. De to hold fulgtes godt ad det første kvarter af kampen. Derfra træk SAH en smule fra med et par mål, som betød, at Fredericia lavede en taktisk ændring og gik i 7 mod 6. Det var ikke noget, som rystede SAH, tværtimod. Til stor jubel i hallen lykkedes det spillerne at udnytte det tomme mål og ramme plet gang på gang. Opgøret endte med en komfortabel sejr for SAH på 33-25.

Kampen blev ikke den tætte forestilling, som man måske kunne have forventet, når man tænker tilbage på først opgør mellem de to hold i sæsonen. 

Jeg oplever, at kampen bliver afgjort, da de går i 7 mod 6, hvor vi får scoret i tomt mål og udbygger vores føring til en fire-fem stykker. Vi bliver ved med at presse på og kan så gå til halvleg foran med syv mål 17-10, lyder det fra Nick Rasmussen kort efter slutfløjtet. 

SAH har grundet Thor Christensens skade været tvunget ud i nogle nye konstellationer i forsvaret, som efterhånden er blevet rigtig godt. 

Jeg synes, at vi dækker godt op i hele kampen. Vores midterforsvar med Frederik, Mousing og Bonefeld hænger bedre og bedre sammen. Vi er meget fleksible i forhold til, at vi har forskellige spillere, der kan dække back. Og så har vi Kristoffer Laursen stående inde bagved i målet, som bare lukker af i dag. 

Det er ikke kun defensiven, cheftræneren ser velfornøjet tilbage på. I modsatte ende er det også meget at være glad for, fortæller Nick Rasmussen. 

Jeg synes, at vi igennem længere tid har spillet rigtig god angrebshåndbold, og det gjorde vi igen i dag. Det forsvar, som Fredericia HK stiller op med, kan godt være vanskeligt at håndtere. Det synes jeg dog, at vi lykkes godt med at løse fra kampens start. Vi kom mere eller mindre til fornuftige chancer i hvert eneste angreb. 

Effektivitet kan hurtigt gå hen og blive et nøgleord for kampen mod Fredericia, hvor SAH i den grad slog til. 

Jeg er godt tilfreds med præstationen i dag. Selvfølgelig kan man finde nogle punkter, men jeg hæfter mig især ved, at vi tilspiller os rigtig mange chancer i dag. Og så hæfter jeg mig ved, at vi laver meget få defensive fejl. I dag lykkes vi rigtig godt med den struktur vi gerne vil have på holdet. 

Tirsdagens opgør bød på ligadebut til U19-spilleren Villads Nyholm Lang.

Kampens spiller blev Kristoffer Laursen, som stod med en redningsprocent på 39,3%. 

Topscorer for SAH blev Thomas Arnoldsen med syv mål, mens Hákun West av Teigum og Morten Balling hver stod for 5 mål.

SAH-truppen spiller på hjemmebane igen allerede på lørdag den 19. november, når det gælder sæsonens første møde med Sønderjyske. Kampen spilles i Fælleden klokken 15.00, og du kan købe billetter til opgøret her: https://billet.skanderborg-aarhus.dk/83821/SAH_-_Soenderjyske

Arkivfoto: Ole Nielsen