STORSEJR TIL SAH I FØRSTE HJEMMEKAMP I EHF EUROPEAN LEAGUE

30. nov 2022

Det var et SAH-hold fuld af selvtillid, som tirsdag aften kunne tage imod spanske Bidasoa Irun, da gruppe D’s anden og tredjeplads havde deres første møde i gruppespillet.

Salah Boutaf havde taget sit storspil med fra Aalborg og gav SAH en drømmestart på kampen til stor jubel for hallen. Kampen startede jævnbyrdigt ud, men SAH fik hurtigt slået et hul ned til det besøgende spanske hold – og derfra så de sig ikke tilbage.

Med god opbakning fra SHEA og de fremmødte tilskuere på hjemmebane kunne SAH-truppen gå til halvleg foran 21-13 på et helt fantastisk mål fra Thomas Arnoldsen i sidste sekund.

SAH kom også godt fra start i anden halvleg og kunne efter 35 minutter score sig til kampens første 10 måls føring. Det spanske hold forsøgte at svare igen ved at gå i et typisk spansk, meget offensivt forsvar, men det var ikke noget, som rystede et velforberedt SAH-mandskab. Med hurtigt og effektivt spil løste de ændringen fra Bidasoa Irun og kunne dermed gå fra opgøret med en sejr på 38-27. 

Det var et overbevisende SAH-hold, som i stor stil fastholder den ubesejrede stime i EHF European League med første sejr på hjemmebane i den europæiske turnering. Holdets assistenttræner Søren Fisker var naturligvis en tilfreds mand efter kampen.

  • Vi spiller med en stor sikkerhed i angrebet, og vi laver igennem hele kampen kun fire tekniske fejl. Det er et meget højt niveau og ligner noget af det, vi ramte i Aalborg-kampen. Så det er vi selvfølgelig meget tilfredse med. Det gør også, at vi kan tillade os faktisk at brænde en del chancer i opgøret. Det på trods, er det selvfølgelig meget tilfredsstillende at spille med så høj kvalitet og lave 38 mål, siger Søren Fisker. 
  • Jeg tror ikke, man skal tage fejl af, at der er meget selvtillid hos mange på holdet lige nu. Vi leverer rigtig godt som kollektiv, og der bliver sat nogle gode ting sammen. De spillere, der er kommet til i denne sæson, virker til at komme mere og mere ind i spillet. Det resulterer i, at vi ender med at ramme et rigtig højt niveau, særligt angrebsmæssigt. Vores defensiv har et fornuftigt niveau i store dele af kampen, men det er selvfølgelig også suppleret med mange gode redninger fra Salah i første halvleg og Kristoffer i anden halvleg. Det gør det også lidt nemmere at løbe kontra, som vi særligt i anden halvleg får gjort en hel del, fortsætter han. 

Alle mand på SAH-bænken kom i spil og lavede alle et godt indhop i gårsdagens kamp mod Bidasoa Irun, og det er også noget, der glæder assistenttræner Søren Fisker.

  • Det er ekstremt vigtigt, at vi har en stor bredde på holdet, og at vi kan bringe mange forskellige kompetencer i spil. Det synes jeg også, at vi ser i dag, hvor specielt Thomas og Mollerup rammer et rigtig højt niveau ude bagved. Men det er jo ikke fordi, at det kun er ude bagved med mål, der er afgørende. De andre bagspillere er også med til at bringe et rigtig godt flow ind vores angrebsspil, og det resulterer bare i, at vi kommer til rigtig mange chancer. Så kan man sige, at det jo primært nogle bagspiller, der scorede i dag. Så vil det ganske givet være nogle andre i en anden kamp, lyder det fra assistenttræneren. 

Spanske Bidasoa Irun forsøgte sig med forskellige taktiske ændringer undervejs i kampen for at få stoppet SAH, men lige lidt nyttede det mod en velforberedt SAH-trup. 

  • Vi har talt en del om inden kampen, at det offensive 5-1 forsvar fra Spanien kunne give os problemer, og det har vi selvfølgelig forsøgt at træne. Det viste sig så, at de løsninger, vi havde klar, virkede rigtig godt. Igen, primært fordi vi har så stor sikkerhed i angrebsspillet. Jeg tror også, det betyder meget, at vi ikke bliver låst til frikast så ofte. Det er med til at bringe højere fart ind i vores angrebsspil, og det gør det sværere for Bidasoa Irun at få os til nogle dårlige chancer, slutter Søren Fisker. 

SAH-holder spiller hjemmekamp igen allerede på lørdag den 3. december, når vi tager i mod TTH Holstebro i returopgøret i HTH Herreligaen. Kampen spilles klokken 18.30, og AVK har sørget for gratis adgang til alle til kampen. Du kan hente en gratis billet til kampen her.

Foto: Ole Nielsen