SAH FORLÆNGER MED FYSISK TRÆNER THOMAS CORTEBEECK

30. dec 2022

SAH har forlænget aftalen med fysisk træner Thomas Cortebeeck. Thomas er Cand. scient i Idræt, underviser i idræt på Aarhus Universitet og er manden bag den fysiske træning for en lang række professionelle eliteidrætsudøvere.

Siden opstarten af SAH har Cortebeeck sørget for, at spillerne er tilstrækkeligt stærke og eksplosive, så de kan honorere de krav, en håndboldkamp stiller til dem. Cortebeeck spiller ikke blot en stor rolle i styrkelokalet, han har også stor betydning for den generelle træningskultur i klubben og kommunikationen med spillerne. 

Forlængelsen med Thomas Cortebeeck er til stor glæde for cheftræner Nick Rasmussen. 

  • Cortebeeck er i den grad omdrejningspunktet for, at vi er kommet godt igennem efteråret. Hans enorme faglige viden og ballast gør, at alle spillerne har et fysisk konkurrencedygtigt niveau hele tiden. Han lægger mange timer i det – også mange interessetimer. Jeg har et meget tæt samarbejde med Cortebeeck og er enormt glad for det samarbejde, vi har, og hans arbejde med truppen. Jeg kan næsten ikke finde superlativer nok. Cortebeeck er en kapacitet.
  • Udover at han kan lave en fysisk opbygning, så har han også en god fornemmelse for det menneskelige aspekt, og han prøver at komme bagved spilleren for at skabe mest værdi for det fysiske arbejde, han laver med spilleren i dagligdagen. Han er virkelig dygtig til at komme ind bagved spillerne. 

For Thomas Cortebeeck var beslutningen om at forlænge aftalen med SAH nem at tage. 

 

  • Jeg har valgt at forlænge, fordi der er et miljø i klubben, hvor jeg føler, at jeg har nogle rammer til at kunne gøre en positiv forskel. Jeg får også mulighed for at lave en hel masse, som går ud over arbejdsbeskrivelsen “fysisk træner”. Det er blandt andet, hvordan vi får arbejdet med træningskulturen i truppen og kommunikationen igennem de forskellige søjler, der er i en organisation. Og så er der en del i forhold til det mandskabsmæssige, hvor jeg også nogle gange kommer til at arbejde med noget sportspsykologisk og life skills, uden at jeg officielt har den kasket på.