NICK RASMUSSEN GØR STATUS PÅ 2022

28. dec 2022

Første halvdel af sæson 2022/23 blev tidspunktet, hvor SAH sikrede østjysk deltagelse i EHF European League gruppespillet. Her er det blevet til fire overbevisende sejre og to tætte, velspillede kampe mod det tyske storhold Füchse Berlin. I HTH Herreligaen fik vi en hård start, men et godt efterår gør, at vi kan gå til julepause på en vigtig 6. plads, som betyder, at SAH lige nu ligger til slutspil til foråret.

Cheftræner Nick Rasmussen giver en status på, hvordan første del af sæsonen 2022/23 har været for SAH.

HTH HERRELIGAEN

Vi er kommet godt efter det ovenpå en hård start i september, hvor vi starter med at have 1 point efter fire kampe. Så er jeg egentlig tilfreds med, at vi i de resterende 14 kampe har samlet 19 point sammen.

Det, som giver grobund for optimisme fra min side af, er, at vi er med i alle kampe i turneringen. Der har været én kamp, hjemmekampen mod Aalborg, hvor vi ikke helt var med. Derudover har vores tab af point været i uafgjorte kampe eller snævre nederlag på et eller to mål.

Hvis man skal vende mønten om, så har vi ikke været dygtige nok til at få flyttet nogle af de tætte kampe over på vores side. Det er jo egentlig reelt set kun lykkes mod SønderjyskE og mod HC Midtjylland at få de tætte kampe til at falde til vores fordel.

Men igen, så viser de snævre nederlag, at vi kan være med i alle kampe. Vi har gode muligheder for point hver eneste gang. Men det minder også en om, at man skal være omhyggelig i dagligdagen med de ting, vi arbejder med.

Jeg sidder tilbage her op til jul og har en okay fornemmelse af det efterår, vi har været igennem. Der er ingen tvivl om, at jeg synes, at vi har fået for få point i turneringen i forhold til, hvordan vi har spillet. Vi kender ikke altid vores besøgelsestid. Det håber jeg på, at vi kan blive dygtigere til.

 

EHF EUROPEAN LEAGUE GRUPPESPIL

Med to sejre over IFK Kristianstad i kvalifikationen til gruppespillet i EHF European League sikrede SAH-mandskabet sig plads i en europæiske turnering for første gang i klubbens korte historie.

I EHF European League er det gået rigtig godt. Vi har vundet de kampe, hvor man kan sige, at vi havde en god chance på forhånd. Så har vi spillet gode 50 minutter i Berlin, og senest spiller vi en rigtig god hjemmekamp mod dem på Fælleden, hvor vi presser et af Europas 10 bedste hold, som ligger i toppen af Bundesligaen.

Deltagelsen i European League har givet os en ny hverdag. Det har betydet, at vi har skulle vænne os til at være rigtig meget sammen. Vi har haft fire udekampe, så vi har været meget på farten. Spillerne har drømt om det her og har ambitioner om at spille sådan nogle spændende kampe. Jeg synes, at vi har tacklet det rigtig godt og håndteret dagligdagen fornuftigt.

 

EN NY TRUP MED NYE BÆRENDE SPILLERE

Siden sidste sæson er fem nye spillere kommet til SAH, og det har haft en stor betydning for holdet. Talentudvikling er en vigtig del af den bærende kultur i klubben, hvor holdet fortsat er bygget op på unge talenter og erfarne spillere.

Jeg synes, at Mollerup kom godt ind fra starten, og jeg synes, at Torben P. er kommet rigtig godt efter det de seneste to måneder.

Der er ingen tvivl om, at vi defensivt har skulle møblere en del om, både fordi vi har fået skader men også fordi, Mathias Smed var så central en spiller på holdet. Så der har været nogle ting, som vi har skulle arbejde lidt mere med og har skulle italesætte, og det synes jeg måske ikke, at vi helt er på plads med endnu.

Grundlæggende så man jo også sige, at forventninger til os som hold er store. Det er fint, synes jeg. Men vi er stadigvæk en klub, som har et budget, der ligger langt under mange af de allerbedste hold og faktisk også nogle af de hold, som ligger under os i tabellen. På det parameter synes jeg stadigvæk, at vi præsterer.

En af solstrålehistorierne fra truppen er den enorme udvikling, Frederik Arnoldsen har været igennem defensivt. Det er meget meget imponerende. Han har virkelig formået gennem hårdt arbejde at blive meget dygtig defensivt. Det er flot.

Vi skal som hold hele tiden se, om vi kan blive dygtigere – både i en holdkontekst og individuelt. Det er uagtet, om man er 20, 29 eller 35 år.

 

NY ASSISTENTTRÆNER MED STOR SPILLERFORSTÅELSE

Med tilgangen af Søren Fisker har jeg fået en makker, som jeg har skulle lære at kende. Det har været utroligt spændende. Jeg har skulle lære at forstå den måde, han snakker håndbold. Selvom vi har snakket håndbold, inden han blev ansat, så er det jo noget andet, når man står i hverdagen. Vi har en god dagligdag, hvor Søren byder ind med rigtig mange ting, og han er dygtig til at udfordre mig på nogle af det ting, vi altid har gjort.

Jeg er meget glad for den måde, Fisker er kommet ind i truppen på. Han er en meget gemytlig og grundig fyr, som ret hurtigt rammer den frekvens, de forskellige spillere nu engang befinder sig på.

 

TAK FOR OPBAKNINGEN

Som altid er der en fed opbakning til os. Jeg synes især, at det var imponerende, at der var så mange mennesker, som tog med til Esbjerg og bakkede os op. Vi meget ydmyge og stolte over, at der er så mange, som har lyst til at støtte SAH og følge os i kampe både ude og hjemme. Det er jeg meget, meget glad for.

Jeg håber, at de rammer, der har været til flere af vores hjemmekampe, fortsætter. Det vil helt sikkert betyde nogle ekstra point til kontoen i ny og næ.

 

Foto: Ole Nielsen