MORTEN BALLING VIL MERE END HÅNDBOLD

16. mar 2023

Til daglig står Morten Balling i spidsen for SAHs ligahold, hvor han som anfører går forrest på banen og som en af de erfarne spillere er pejlemærke for de unge talenter i truppen. Nu træder kaptajnen ind i en ny rolle som leder for SAHsamfund og får dermed mulighed for at udleve sit ønske om at gøre en forskel både på og udenfor banen.

SAHsamfund er SAHs selvstændige CSR-organisation, som arbejder for at støtte og styrke det lokalsamfund, hvor spillere, frivillige, fans og samarbejdspartnere er forankret. Overliggeren i SAHsamfund er at hjælpe og støtte unge mennesker til at finde deres potentiale og komme ind på uddannelse eller i gang på arbejdsmarkedet.

På landsplan er flere end 40.000 udsatte unge uden arbejde eller uddannelse. I Østjylland er tallet 9.000 unge mennesker, som har behov for støtte til at finde vej. Sammen med Aarhus Kommune og Skanderborg Kommune bidrager SAHsamfund til at skabe fællesskab og til at forbinde unge mennesker med arbejdsmarked og uddannelse.

Med økonomisk støtte fra fonde og donationer hjælper SAHsamfund de unge og trækker i forløbet på ressourcer indenfor blandt andet ernæring, sundhed, mental støtte og uddannelse.

I sin nye rolle er Morten Balling klar til at trække på erfaringen som elitesportsudøver og mentor.

– Som ligaspillere får vi megen støtte af klubbens fans, sponsorer og samarbejdspartnere, og vi er opmærksomme på, at vi også har meget at give tilbage til lokalsamfundet.

– SAHsamfund er et ambitiøst projekt, som bunder i, at vi vil være mere end en håndboldklub. Vi har mange ressourcer og et stærkt lokalt netværk, og vi er meget bevidste om, at vi kan gøre en forskel på og udenfor banen.

– Talentudvikling er en af grundstenene i SAH, og de læringer og erfaringer, jeg kan tage med derfra, vil jeg tage med videre til SAHsamfund.

Morten Balling og SAHsamfund er allerede i fuld gang med mindre projekter, hvor sporten bruges som driver til at lokale grupper. Siden SAH blev dannet i foråret 2021 har vi taget ansvar i lokalområdet, og med inddragelse af spillere, fans og eksterne samarbejdspartnere har vi skabt fundamentet for SAHsamfund og støttet en række lokale og nationale projekter:

⁃  2021 Støt Brysterne

⁃  2022 Indsamling til fordel for Ukraine ifm. ligakamp

⁃  2023 Samling af herboende ukrainere til EHF EL kamp

⁃  Special Stars

⁃  Bostederne i Skanderborg