KOM TÆTTERE PÅ: SALAH BOUTAF 

1. dec 2022

Navn: Salah Boutaf 

Alder: 23 år 

Personlig sponsor: Dana Electric A/S

 

Salah startede forholdsvis sent til håndbold i en alder af 11 år. Det var hans mor, som sendte ham til håndbold, fordi hun tænkte, at han ville være god til det. 

Han var faktisk playmaker de første par år, hvor han selv syntes, at han var helt kanon – men spillede dog på 2. holdet rimelig tit. Salahs første møde med målet var til et stævne i Prag, han var af sted til sammen med Ajax København som U14-spiller. De havde ingen målmand, så en skulle ind i målet og tage en for holdet. Salah hadede det, men han fik en masse ros, som fik ham til at blive i målet, for han kunne godt lide rosen. Og så gik det også op for ham, at han var god i målet. Da han kom hjem fra det stævne, købte han en skridtbeskytter, og så blev han målmand. 

Salah var tre år i Ajax København og spillede efterfølgende i FIF og Roskilde. Som U16-spiller rykkede han til Skanderborg, hvor han startede på SHEA. Hans ophold i det østjyske har kun været afbrudt af en enkelt sæson, hvor han var lejet ud til Odder.  

Salah bor på Trøjborg med sin kæreste i en hyggelig lille lejlighed. Livretten er Salahs mors lasagne eller en god marokkansk couscous. I Salahs køleskab kan du altid finde skummetmælk og æg. 

Når ikke Salah er at finde inde i målet, læser han til lærer. Lige nu er han i praktik i forbindelse med uddannelsen, så det handler om at få det hele til at gå op i en højere enhed. Han bliver færdiguddannet til sommer, og derefter er planen at nyde at spille håndbold på fuld tid. 

 

Forventninger til sæsonen

Jeg håber, vi kan spille os i Final4 i Santander Cup, og at vi kan spille os videre fra gruppespillet i European League. Og så skal vi i slutspillet i ligaen. Hvis det sker, vil jeg sige, at det har været en godkendt sæson med så mange kampe. 

 

3 sjove om dig

  1. Jeg laver en meget habil running man-dans. Den var jeg rigtig god til, da jeg gik på efterskole. 
  2. Mit kælenavn på min mors side af familien, er direkte oversat til dansk “stinker”. Det staves Smrdo, og betyder bare stinker. Det er det, den bosniske side af min familie kalder mig. Det startede, da jeg var lille, og så har det bare hængt ved. 
  3. Jeg er kæmpe “Harry Potter” og “The Office” fan. 

 

Fedeste håndboldoplevelse

Det må være kampen i Nordmakedonien mod Eurofarm Pelister. Det var for sindssygt. Og ellers da jeg vandt U18 DM med Skanderborg. Det var ikke så meget, at vi vandt DM. Men når man bor sammen på sådan et college, så er man så gode venner. Og det med at vinde noget sammen med sine bedste kammerater betyder virkelig meget. 

 

Dine rolle på holdet – hvad skal du bidrage med?

Jeg er måske lidt et bindeled mellem den ældre gruppe og den yngre gruppe sammen med Morten Hempel Jensen. Selvom vi har det så godt socialt, at et bindeled måske ikke behøves. Og så skal jeg bidrage med en masser redninger, noget rolighed og hel del gode og dårlige udkast 😉 

 

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

Jeg vil nævne én inden for håndboldens verden: Sterbik. Han var virkelig dygtig, ham så jeg rigtig meget op til. Nogle af mine medspillere og trænere troede, at jeg ville blive lige så stor i højden og drøjden som ham, men det endte jeg ikke med at blive.  

Jeg har ikke rigtigt andre i håndboldverdenen, jeg som sådan ser op til, men jeg ser derimod rigtig meget op til mine forældre. Jeg har aldrig manglet noget, for hvis jeg gjorde, tog de bare en ekstra nattevagt. Jeg ser især op til dem, efter jeg er startet i praktik og forsøger at jonglere flere ting på en gang og ved, hvor hårdt det kan være. Jeg har stor respekt for mine forældre.

 

Har du altid kun dyrket håndbold, eller har du dyrket andre sportsgrene?

Jeg har spillet fodbold i hjerteklubben BK Frem i Sydhavn. Jeg tror, jeg spillede fodbold i otte år. Jeg mente selv, at jeg var mega god, men på et tidspunkt var jeg nødt til at vælge mellem håndbold og fodbold – og der fik jeg sgu mere ros til håndbold, så derfor blev det håndbold. Det er nok meget godt set i bagklogskabens lys. Ellers har jeg spillet lidt basket og, så har jeg gået til karate. 

 

Har du et idol – ikke nødvendigvis håndboldspiller. Hvem? Hvorfor?

Mine forældre. 

 

Hvad er dit personlige mål inden for håndbold?

Jeg tror, at alle professionelle håndboldspillere drømmer om at være verdens bedste. Selvom det nogen gange kan virke helt uopnåeligt, så er det drømmen. Det med at vinde, få en masse fede oplevelser og spille i nogle store klubber i udlandet. Det er drømmen. Mit mål er at komme til udlandet og spille nogle af de store ligaer. 

Jeg har været omkring U20 og U21 landsholdet, og jeg har da en drøm om at spille en A-landskamp for det danske landshold. 

 

Følger du generelt med i sport? Ser du de andre ligakampe?

Jeg er stor Arsenal-fan, og så følger jeg også med i NBA. Jeg følger generelt med i sport og ser også gerne tennis, når Holger Rune gør det godt, selvom jeg ikke går så meget op i tennis. Jeg ser også de andre ligakampe, hvis det lige passer ind. Jeg ser alligevel vores modstanderes ligakampe, inden vi møder dem og laver analyse. Men jeg prioriterer ikke at se ligakampene i min hverdag. 

 

Har du et kælenavn blandt familie og venner?

Smrdo på min mors side af familien. På min fars side er jeg altid blevet kaldt Nani. På holdet bliver jeg kaldt Salah eller Bo. Bo kommer sig af, at Mathias Bitsch nævnte Bo Lydmand en dag i forbindelse med mit navn. Og så blev det bare til Bo, som har hængt ved siden. 

 

Hvad er det bedste ved SAH-holdet?

Uden for banen er det, at alle er rigtig gode venner. Det er et rigtig godt miljø at være i. Man føler ikke, at man tager på arbejde. Og det er trygt at være her. 

 

Har du et ritual i forbindelse med kamp?

En tør skål havregryn med skummetmælk til morgenmad. Jeg ved ikke engang hvorfor – det er kun på kampdage, jeg spiser det. Og så vil jeg gerne rimelig tidligt i seng dagen inden kampdag.  

 

Hvilken ting om dig vil overraske folk at høre

Jeg får tit røg for ikke at vise så mange følelser på banen, men jeg er ikke bleg for at fælde en tåre til film, og jeg elsker standup comedy og komediserier. Så jeg er faktisk meget påvirket af mine følelser, selvom jeg får meget røg for ikke at vise dem. 

 

5 hurtige;

Skiferie vs badeferie

Badeferie. Jeg tror, jeg har været på skiferie en gang, og der brækkede jeg min arm. Jeg føler ikke, at det er varmt så tit i Danmark, men jeg føler ofte, at det er koldt. Og jeg er bedre til varme end til kulde, så det er rart at komme ned i varmen. 

Løbetræning vs styrketræning

Styrketræning. 

Hund vs kat

Ingen af delene. 

Sms vs opkald

Opkald. 

Facebook vs Instagram 

Instagram.