KOM TÆTTERE PÅ: LARS MOUSING

28. sep 2022

Navn: Lars Mousing

Alder: 30 år

Personlig sponsor: Novavent

Lars Mousing startede med at spille håndbold på et U10 mixhold. Han havde et par kammerater, som spillede på håndbold, og de fik ham med på holdet – og så kørte det derfra. Han spillede i sin barndomsklub, indtil han tog på efterskole på Oure. Som 16-17-årig begyndte Mousing at komme med omkring ungdomslandsholdet, og der gik det op for ham, at det måske godt kunne blive til noget. Så derfra investerede han også mere tid og energi i sporten. På seniorniveau er det blandt andet blevet til sæsoner i TTH Holstebro og senest i franske Chambéry, inden han kom til SAH til denne sæson.

Lars bor i en lejlighed i Aarhus med sin kæreste og deres hund Kenneth. Hans livret er en rigtig god snasket burger. Du kan stort set altid finde kakaotoppe fra Netto og ost i køleskabet hjemme hos ham.

Når ikke Lars Mousing er at finde på en håndboldbane, er han hjemmegående husfar. Her går tiden med at falde på plads efter opholdet i Frankrig og at gå ture med Kenneth. Han er faktisk uddannet skolelærer, så han går over overvejer, om han skal i gang med at finde beskæftigelse omkring det fag, så det ikke kun er håndbold, der fylder i hverdagen.

Forventninger til sæsonen?

Jeg håber og forventer, at vi kan komme i en top-5 stykker. Det har vi holdet til, og når vi lige får det til at fungere, så tror jeg, at det kan se rigtig godt ud. Så jeg håber, at vi kan spille os derop og få kæmpet os i en semifinale. Jef ved godt, det er et stort mål at have, men jeg synes også, det er realistisk. Jeg vil hellere sætte målet lidt for højt.

Så kunne jeg godt tænke mig at spille den Final4-turnering (Santander Cup) og komme i puljespillet i Europa-cuppen. De handler “bare” om tre kampe, så har vi nået to af dem. Det kunne være rigtig fedt.

 

2 sjove om dig?

Jeg har sunget i Københavns Drengekor, da jeg var lille, indtil min stemme gik i overgang.

Jeg kan rigtig godt lide at spille spil – både brætspil og kortspil.

 

Livret

Det må være burger. Sådan en rigtig snasket en.

 

Hvad har du altid i dit køleskab?

Der ligger ofte kakaotoppe faktisk – fra Netto. Og ost.  

 

Fedeste håndboldoplevelse?

Jeg synes, der er et par stykker. At vinde ungdoms-VM med U19 og at vinde pokaltitlen med Holstebro, da jeg spillede der. Det er de to største.  

 

Din rolle på holdet – hvad skal du bidrage med?

Forhåbentlig skal jeg bidrage med noget godt håndboldspil, og så tror jeg også, at jeg skal bidrage med noget socialt. Få samlet nogen til spille lidt kort og andre spil.

 

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som har haft en stor betydning for dig

Jeg kan nævne Claus Hansen, der var ungdomslandstræner de første to år, jeg var på ungdomslandsholdet. Han var bare skide dygtig og fik rigtig meget ud af spillerne.

 

Mit første år på efterskole havde vi to trænere, Thomas Ørneborg og Rasmus Hauge, som også var rigtig gode.

 

Skal jeg nævne en spiller, må det være Peter Balling. Han er den, jeg har spillet mest med, og han var flink til at give mig bolden inde på stregen 😉

  

Har du altid kun dyrket håndbold, eller har du dyrket andre sportsgrene?

Jeg spillede fodbold, indtil jeg var 10 år, og så jeg har gået til svømning, men ellers har jeg kunne spillet håndbold. Men jeg kan godt lide at komme ud og spille tennis, padel, squash og sådan noget.

 

Har du et idol – ikke nødvendigvis håndboldspiller. Hvem? Hvorfor?

Nej, ikke rigtigt.

 

Hvad er dit personlige mål inden for håndbold?

Det har nok ændret sig lidt med tiden. Nu er det nok at bidrage så meget til det her hold som muligt og sørge for, at vi kommer så langt som muligt. Og så selvfølgeligt at blive bedre – det er det jo altid. Men at vi får nogle gode sæsoner her, er sådan set det vigtigste for mig.  

 

Følger du generelt med i sport?

Lidt håndbold men ellers ikke rigtigt.  

 

Har du et kælenavn blandt familie og venner?

Faktisk ikke rigtigt. Mousing måske.

 

Hvad er det bedste ved SAH-holdet?

Vi har et godt fællesskab og et godt sammenhold. Det er første gang, jeg rigtig oplever, at der er så stor sammenhæng på hele holdet mellem de unge og gamle, og dem der kommer med op og spiller. Det er rigtig fedt. Der er en god kultur, og det er nemt at komme ind i, fordi alle er på god talefod med hinanden, og alle er med i fællesskabet.

 

Hvorfor faldt valget på SAH, da du skulle tilbage til Danmark? 

Det gjorde det, fordi jeg synes, det er et spændende projekt. Så synes jeg, at holdet spillede noget håndbold, som jeg godt kunne se mig selv i. Og jeg kunne få en rolle, hvor jeg kunne bidrage med meget. Jeg har forventninger og ambitioner på holdets vegne, og jeg synes, at vi har et godt hold. Og så gør beliggenheden heller ikke noget, i og med jeg kan bo i Aarhus.

 

Har du et ritual i forbindelse med kamp?

Nej, det har jeg faktisk ikke. På udebaneture vil jeg gerne spille kort, men det ikke noget jeg skal i form af et ritual

 

Hvilken ting om dig ville overraske folk at høre?

Jamen, det må jo nok være, at jeg har sunget har i Københavns Drengekor. Det tænker jeg vil overraske ret mange.

 

5 hurtige;

Skiferie vs badeferie?

Badeferie. Det har nok noget at gøre med, at vi ikke må tage på skiferie. Jeg har aldrig prøvet at være på skiferie. Men jeg tror, at jeg ville synes, det var sjovt.

Løbetræning vs styrketræning?

Ingen af delene – men løbetræning tror jeg.

Hund vs kat?

Hund.

Sms vs opkald?

Opkald.

Instagram eller Facebook?

Instagram

 

Arkivfoto: Ole Nielsen

Hey, vent!

Få det seneste nye fra Skanderborg Aarhus Håndbold direkte i din indbakke - tilmeld dig vores nyhedsbrev her