KOM TÆTTERE PÅ: JONATAN MOLLERUP

10. nov 2022

Navn: Jonatan Mollerup

Alder: 29 år 

Personlig sponsor: Sparekassen Kronjylland 

 

Jonatans håndboldkarriere startede i ROAR i Roskilde. Han startede i en tidlig alder, men stoppede igen efter et par år, da han syntes, det var blevet kedeligt. Han startede heldigvis til håndbold igen som 12-årig, og så har han spillet lige siden. 

Seniorkarrieren startede på Roskildes 3. divisionshold. Jonatan ville gerne noget mere og prøve noget nyt og tog derfor til Ajax København og spillede. Han havde efterfølgende et år i Køge, inden han lige skulle tilbage og have yderligere tre år i Ajax København.

Herefter var Jonatan klar til at afprøve sit håndboldspil i udlandet. Turen gik først til Frankrig, hvor han spillede et år i Massy Essonne, og så havde han tre år i svenske IFK Ystad. I 2021 vendte Jonatan hjem til Danmark på en et-årig kontrakt med Ribe-Esbjerg, inden han kom til SAH til denne sæson. 

Mollerup bor centralt i Aarhus med sin kæreste og deres lille søn. Det var svært for ham at komme med en livret, da der er mange – men han kan rigtig godt lide mørbradgryde. I køleskabet hos Jonatan kan du altid finde pålæg til rugbrødsmadder, og så er der altid mælk. 

Lige nu nyder Jonatan titlen som nybagt far. Så når ikke han er på håndboldbanen, går rigtig meget af fritiden med sønnen og kæresten. 

 

Forventninger til sæsonen

Mine forventninger til sæsonen er, at vi kæmper os lidt højere op i placeringerne, end vi er nu. Jeg vil gerne, at vi kommer med ud og får nogle point med i slutspillet, men der er lidt vej endnu i forhold til, hvordan vi har spillet. Og ellers at vi får nogle fede europæiske kampe og ser, hvad det rækker til. 

 

2 sjove om dig

  1. Jeg har U12 klubrekord i kuglestød. 
  2. Jeg har U12 klubrekord i længdespring. 

 

Fedeste håndboldoplevelse

Årh, der er mange. Men jeg synes, at den første kamp, vi spillede i EHF Europa League mod Eurofarm Pelister, står ret klart. At spille for 3.500 fuldstændig vanvittige fans nede i Nordmakedonien var fedt! Det var noget andet, end man er vant til herhjemme – en helt anden fankultur. 

 

Din rolle på holdet – hvad skal du bidrage med?

Vi er en meget god, blandet gruppe af spillere. Vi har det sgu sjovt med hinanden. Indtil videre bidrager jeg med at donere nogle penge i kortspil, fordi jeg taber lidt. På banen bidrager jeg med at være venstrehåndet – dem er der ikke så mange af på holdet. Så jeg tager en del spilleminutter der og dækker højre back ind. 

 

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

Mikkel Vilhelmsen for hans gode humør. Andreas Søgaard for hans vilje til at forbedre sig, selvom man har et meget begrænset talent 😉 

Og ellers må det være Ólafur Steffansón, hvor jeg kigget på hans spil og er blevet inspireret af det. 

 

Har du altid kun dyrket håndbold, eller har du dyrket andre sportsgrene?

Jeg har også dyrket atletik, til jeg blev en 12-13 år. 

 

Hvad er dit personlige mål inden for håndbold?

Det er at blive så god som muligt – og vinde. 

 

Følger du generelt med i sport? Ser du de andre ligakampe? 

Ja, det gør jeg. Jeg følger lidt med i de andre ligakampe, når det lige passer, og så ser jeg NBA. 

  

Har du et kælenavn blandt familie og venner?

Jeg bliver altid kun kaldt Mollerup. 

 

Hvad er det bedste ved SAH-holdet?

Vores vilje til at prøve at forbedre os. Og helt klart sammenholdet – det er virkelig godt.   

 

Har du et ritual i forbindelse med kamp?

Jeg spiser ret mange æbler, hvilket nok er lidt mærkeligt. Klubber har det med at have frugt i omklædningsrummet, og så kan jeg bare ikke lade være med at spise de æbler, der ligger. Og så pudser jeg faktisk altid næse inden kamp. Jeg kan ikke fordrage, hvis ikke jeg kan få luft. 

 

Hvilken ting om dig, ville overraske folk at høre?

Jeg har aldrig gået til fodbold. Det tror jeg vil overraske folk. 

 

Fordi du er så god? 

Præcis. 

 

5 hurtige;

Skiferie vs badeferie

Skiferie. Jeg må ikke, men jeg var meget afsted, inden jeg blev professionel. Det er jeg ked af at misse ud på. Jeg kan ikke lide at ligge i solen, det bliver kedeligt. 

Løbetræning vs styrketræning

Styrketræning. 

Hund vs kat

Øhm, det er sgu lige meget. Hund måske – men jeg har ikke rigtig nogen holdning til det. 

Sms vs opkald 

Opkald. 

Facebook vs Instagram

Det må være Facebook, for jeg har ikke Instagram. 

 

Foto: Ole Nielsen

Hey, vent!

Få det seneste nye fra Skanderborg Aarhus Håndbold direkte i din indbakke - tilmeld dig vores nyhedsbrev her