KOM TÆTTERE PÅ: HÁKUN WEST AV TEIGUM 

15. dec 2022

Navn: Hákun West av Teigum 

Alder: 20 år 

Personlig sponsor: Textil Print 

Hákun startede med at spille håndbold som U8-spiller på Færøerne. Alle hans venner spillede både håndbold og indendørs fodbold, så det faldt også Hákun meget naturligt at dyrke begge sportsgrene. Som 11-årig havde han en kort pause fra håndbold, men genfandt sin håndboldglæde sammen med vennerne. 

I 10. klasse flyttede ede Hákun fra Færøerne til Danmark for at gå på SHEA. Her tilbragte han fire år, hvorfra han også tog sin gymnasiale uddannelse. 

I 2020 fik Hákun ligadebut med Skanderborg Håndbold, og han har været en fast del af ligaholdet hos SAH siden opstarten i 2021. Og som Hákun så fint siger – the rest is history.

Hákun bor i Aarhus , hvor han deler lejlighed med Thor Christensen. Livretten er færøske specialiteter, hvor færøske får, især ribbenene på fåret topper, når det har hængt og tørret. Du kan altid finde æbler i køleskabet hos Hákun, så han har noget sundt at snacke. 

Når ikke Hákun bruger tid på håndboldtræning og kampe, arbejder han i en børnehave. Det giver mulighed for at afkøble fra håndbolden, så den ikke fylder hele tiden. Derudover spiller han engang imellem spil med holdkammeraterne. 

 

Forventninger til sæsonen

Jeg forventer, at vi kommer rimelig godt videre fra gruppespillet i EHF European League og kommer så langt som muligt, selvom der er mange dygtige hold. 

Og så forventer jeg en god anden halvdel af sæsonen i ligaen. Vi har haft det lidt svært i starten af sæsonen, men vi er kommet pænt godt i gang nu og har vundet de fleste af de kampe, vi skulle. Det har været lidt stolpe ud, men nu håber vi, at det bliver stolpe ind. Og så skal vi helt klart i slutspillet, som jeg håber, at vi kommer ind i som en del af den gode halvdel af tabellen. 

Derudover kunne det være sjovt at komme i Final4 i Santander Cup. 

 

1 sjov ting om dig

Jeg kan godt lide at få færøsk mad med til Danmark – især fisk.  

 

Fedeste håndboldoplevelse

Da vi vandt European Open Cup med Færøerne som U17. Det var meget stort. Og da vi for et år siden kvalificerede os til EM ved at vinde en turnering i Bulgarien.  

 

Dine rolle på holdet – hvad skal du bidrage med?

Min rolle er at køre på alle de chancer, jeg får. Det er ikke altid, at det lykkes. Og så have den her sæson til at spille lidt frit. Jeg er stadig ung og skal lære meget. Jeg skal også lære lidt fra mig, men jeg skal i den grad tage til mig. 

  

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

Tobias Reichmann var meget fascinerende, dengang jeg var yngre. Han har en helt unaturligt høj springstyrke. Og så er der Alex Gomez fra Spanien. Han er så teknisk dygtig, som man nu kan blive, hvilket jeg finder meget inspiration i. 

Ellers har jeg generelt kigget på en masse fløjspillere igennem mit liv og ladet mig inspirere af alle deres teknikker. 

 

Har du altid kun dyrket håndbold, eller har du dyrket andre sportsgrene?

Jeg har kun spillet fodbold udover håndbold.  

 

Har du et idol – ikke nødvendigvis håndboldspiller. Hvem? Hvorfor?

Nej, jeg har ikke ét idol. Jeg kan godt lide at lade mig inspirere af mange forskellige sportsfolk og se, hvor ekstremt de har lyst til at gå. 

 

Hvad er dit personlige mål inden for håndbold?

At blive den bedste udgave af mig selv som overhovedet muligt. Og at spille et sted hvor jeg er tryg og glad, og som har et højt niveau. Jeg er lidt en vindertype, så jeg er ikke så glad for at tabe. Jeg ser mig selv et sted, hvor jeg kan vinde en titel eller to. Jeg tænker ikke så meget på mit individuelle spil, men jeg vil gerne være et sted, hvor vi vinder meget. 

 

Følger du generelt med i sport?

Ja. Jeg ser ikke så meget fodbold og sådan, men jeg følger generelt lidt med i resultater. Jeg ser meget håndbold – både den danske liga, Bundesligaen og Champions League. 

 

Har du et kælenavn blandt familie og venner?

Ikke rigtigt. Da jeg var yngre, var der mange som automatisk forbandt Hákun med “Hakuna Matata” fra Løvernes Konge. Det har jeg faktisk hørt en del. Det er ikke nødvendigvis et kælenavn, men det er i hvert fald en replik, jeg har hørt en del. 

 

Hvad er det bedste ved SAH-holdet?

Det er mange ting. Det er en god blanding mellem at have det sjovt og at være seriøs omkring sporten – der er en meget god balance der. Vi kan hygge os til træning, men vi kan også stille krav til hinanden. Og så er der et rigtig godt sammenhold på holdet. 

 

Har du et ritual i forbindelse med kamp?

Jeg lytter altid til Live is Life med Opus inden kamp. 

 

 

5 hurtige;

Skiferie vs badeferie

Badeferie. 

Løbetræning vs styrketræning

Løbetræning 

Hund vs kat

Hund. 

Sms vs opkald 

Sms. 

Facebook vs Instagram 

Instagram