KOM TÆTTERE PÅ: FREDERIK ARNOLDSEN

26. okt 2022

Navn: Frederik Arnoldsen  

Alder: 20 år 

Personlig sponsor: Textil Print 

Frederik Arnoldsen startede med at spille håndbold i en alder af blot fire år. Han kommer ud af en håndboldfamilie, hvor særligt han bedstefar har været forgænger og også er formand i Skanderborg Håndbold. Frederik brugte derfor mange timer i håndboldhallen, da han var barn. Dengang var det mest bare leg med en håndbold, indtil de begyndte at spille på små mål med skumbolde. 

Frederik bor i en lækker lejlighed midt i Aarhus C sammen med sin bror, Thomas, og Magnus Vejsgaard, som også spiller i SAH. Frederiks livret er noget lækkert kød med bearnaise og pomfritter, og du vil altid kunne finde æg og hakket oksekød, når du kigger i køleskabet hos Frederik. 

Når Frederik ikke er på håndboldbanen eller i styrkelokalet, arbejder han på en skole. Derudover regner han med, at han snart skal have noget mere at arbejde med ved siden af håndbold. 

Forventninger til sæsonen

At vi spiller godt med i EHF European League gruppespillet, og så håber jeg, at vi kvalificerer os til Final4-stævnet. Vi er kun én kamp fra. Og så har vi jo et klart mål om at skulle i top-8, som giver en billet til slutspillet.. 

 

3 sjove om dig

Jeg kan godt lide at se film og serier.

 

Fedeste håndboldoplevelse

Det må nok være, da vi vandt DM som U16. Vi fik sølv året inden, hvor vi egentlig regnede med, at vi skulle vinde. Vi havde slået GOG i semifinalen men tabte så finalen. Så det var en kæmpe forløsning, da vi så endelig vandt. 

 

Dine rolle på holdet – hvad skal du bidrage med?

Jeg skal bidrage med en masse godt håndboldspil. Jeg vil gerne ind og bidrage med så meget som overhovedet muligt og vise, at jeg gerne vil det og træner seriøst. 

 

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

Jeg kan rigtig godt lide spillere som Ludovic Fabregas og Bence Bánhidi – mest Bánhidi offensivt. Deres spillestil er inspirerende, og jeg kunne godt tænke mig at blive lige så god, som de er. 

Molle, en træner som altid har været i klubben (Skanderborg), har haft stor betydning for mig. Han var også træner, da vi vandt U16 DM.

Thomas Cortebeeck, som er vores fysiske træner nu, og Andreas, som var fysisk træner på SHEA, har også betyder en del for mig. Jeg har altid været med høj men også spinkel, og de har virkelig hjulpet mig med at bygge på her de seneste år. Det har givet mig meget. 

 

Har du altid kun dyrket håndbold, eller har du dyrket andre sportsgrene?

Jeg har dyrket mange sportsgrene. Jeg har spillet tennis, fodbold, golf og så har jeg gået til taekwondo. Til sidst var det kun håndbold og fodbold. Det var sådan, at når jeg var færdig med håndbold, så havde min mor lavet en madpakke, og så kunne jeg tage løbehjulet ned til fodbold og træne. På et tidspunkt blev det for hårdt at skulle passe to sportsgrene om dagen. Så var håndbold det, der interesserede mig mest, og det, jeg syntes, var sjovest. Jeg blev fanget af det håndboldmiljø, der var i klubben, i forhold til hvordan fodboldmiljøet var. Og så nok også fordi vi var/er en håndboldfamilie, endte det med at blive håndbold. 

 

Har du et idol – ikke nødvendigvis håndboldspiller. Hvem? Hvorfor?

Ikke andre end Ludovic Fabregas og Bence Bánhidi. 

 

Hvad er dit personlige mål inden for håndbold?

Det er først og fremmest at blive så god som overhovedet muligt. Man har da en lille drøm om at blive den bedste, der nogensinde har været. Det tænker jeg da, at man altid går og drømmer om. Så må vi se, om det bliver realistisk en dag. 

Og så er min store drøm at prøve at få debut på A-landsholdet, så jeg håber, at det sker en dag. 

 

Følger du generelt med i sport? Ser du de andre ligakampe?

Jeg følger lidt med i fodbold. Håndbold følger jeg meget med i og ser, når det er i fjernsynet. Både af interesse og fordi jeg føler, at det er vigtigt at følge med i, hvordan de andre hold spiller og klarer sig i ligaen. Men jeg synes bestemt også, at det er sjovt og inspirerende at følge. 

 

Har du et kælenavn blandt familie og venner?

Jeg bliver kaldt Fidde. Jeg tror, det kommer sig af, at min farmor kaldte mig Fidde, da jeg var lille, og siden har det bare hængt ved. 

 

Hvad er det bedste ved SAH-holdet?

Jeg tror ikke, at du finder en ligaklub, hvor sammenholdet er bedre, end det er her. Det føler jeg også, er det indtryk, folk giver, når de kommer til klubben. Der er virkelig et godt sammenhold mellem ung og gammel. Der er ikke nogen, der er over andre – det er lige meget, om du er 20 år, eller om du er 35, så er der ikke nogen, der er over holdet. Det er tit mange klubber, hvor det er de ældre, der har magten, og så skal de unge bare følge med. Her er der plads til alle. Og så synes jeg også, at der er en utrolig god træningskultur. 

 

Har du et ritual i forbindelse med kamp?

Nej, ikke rigtig. 

 

Hvilken ting om dig ville overraske folk at høre

Det ved jeg søreme ikke. Jeg kunne godt tænke mig at have mit eget firma på et tidspunkt, men jeg ved ikke, om det som sådan vil overraske nogen. 

 

5 hurtige;

Skiferie vs badeferie

Badeferie, men jeg har været meget på ski førhen.

Løbetræning vs styrketræning

Styrketræning. 

Hund vs kat

Hund. 

Sms vs opkald

Opkald. 

Instagram vs Facebook

Instagram. 

 

Hey, vent!

Få det seneste nye fra Skanderborg Aarhus Håndbold direkte i din indbakke - tilmeld dig vores nyhedsbrev her