FRA AARHUS OG ESAA TIL FC BARCELONA

3. mar 2023

Emil Nielsen står til dagligt i målet i en af de bedste håndboldklubber i verden; FC Barcelona. 

For Emil startede håndboldrejsen som 10-årig i Aarhus. Interessen for håndbold var støt stigende med talentet, og i 8. klasse blev Emil en del af ESAA Det betød, at han blev en del af et ambitiøst og disciplineret træningsmiljø. 

– Det var super cool at være en del af ESAA. Det var første gang, jeg oplevede, at der også var muligheder for dem, som var dygtige til deres sport. ESAA var superfedt for mig, fordi man virkelig kan få lov til at prioritere sin træning. Det har helt sikkert hjulpet mig, lyder det fra landsholdskeeperen.

Vi har talt med Emil om den udvikling, man er igennem på ESAA, og hvilken betydning det har haft for ham personligt at være en del af træningsmiljøet i Aarhus. 

– Der er helt klart noget med selvdisciplin. Du skal stå nede på stadion klokken 8.00 om morgenen. Hvis det er silende regnvejr, så er det silende regnvejr, du skal stadigvæk træne. 

– Og så er der jo også bare det, at du kommer til at træne med alle de bedste spillere i området. Det, synes jeg, var rigtig fint og givende. Og så er alle omkring ESAA, både de fysiske trænere og håndboldtrænerne meget dygtige, så alt i alt er det virkelig en god process. 

Som en del af hans udvikling blev Emil også tilknyttet Team Danmark, og som 16-årig begyndte han at træne og spille med Århus Håndbolds ligahold. Sæsonen efter, da Emil var fyldt 17, blev han en fast del af ligaholdet, hvilket han var i to år. Sidenhen har han spillet i Skjern, hvorfra han blev købt af Nantes, inden han nu gør sig gældende for FC Barcelona. 

Hvad husker du bedst ESAA for? 

– Muligheder! Det var en super fed mulighed at kunne få lov til at stå op og træne i stedet for at tage til fysik eller hvad man ellers gjorde. Det var muligheden for at udleve det, jeg gerne ville og få ekstra træning. Det var jo det, jeg gerne ville på det tidspunkt – at træne så meget som overhovedet muligt. Det var fedt!

FOTO: FC BARCELONA