DISCIPLIN OG EN HELSTØBT INDSATS SIKRER TO VIGTIGE POINT I KOLDING

23. sep 2022

Det var en stor forløsning torsdag aften i Kolding, da SAH-truppen fik sæsonens første sejr i hus. Efter en udfordrende sæsonstart med blot 1 point på fire kampe stod drengene helt skarpt i Sydbank Arena og blæste KIF omkuld.

SAH kom godt fra start med to fløjscoringer fra den rutinerede Lars Skaarup. Det var som forventet et Kolding-forsvar, som lagde pres på fra start. SAH-holdet løste det dog med hurtigt og disciplineret angrebsspil. Efter 6 minutters spil var vi foran 4-1, hjulpet godt på vej af Kristoffer Laursen, som kom flot fra start i målet og sikrede, at vi kunne holde KIF Kolding på afstand. Efter 20 minutters spil var vi foran med tre mål, 10-7. Det var en føring, vi holdt resten af første halvleg, og SAH kunne gå til pause foran 13-10. 

I anden halvleg hold vi føringen på tre mål indtil 37. spilleminut. En offensiv ændring til 5-1 forsvar hos KIF Kolding gjorde det lidt svært for SAH i angrebet, men en timeout fra Nick Rasmussen skabte løsninger, og vi var igen foran med fire mål efter 40 minutter, 19-15. En suveræn spillende Kristoffer Laursen fortsatte med at lukke ned i målet, og vi byggede på i angrebet, som skabte et forspring på 5 mål et kvarter inde i anden halvleg. Et stærkt SAH-kollektiv holder fast, og vi kunne tage to fede point med hjem til Østjylland. Sejr til SAH på 27-24 over KIF Kolding.

Op til opgøret mod Kolding var der stort fokus på deres gode forsvarsspil. Det var særlig det, SAH skulle finde løsninger på at komme igennem. 

Kolding har et af de bedste forsvarshold i rækken indtil nu. Og det var klart, at det blev vi udfordret af. Men jeg synes egentlig, at vi formår at løse det ganske fornuftigt og komme til chancer hele kampen. Vores defensiv er rigtig god. Nogle af de ting, vi så idag, har været på vej i forhold til at få den sejr. Man kan selvfølgelig hele tiden sige, at man er på vej. Men jeg synes egentlig, at vi har haft nogle tætte opgør, og at det er yderst fortjent, at vi vinder i dag, lyder det fra Nick Rasmussen. 

Det var en glad og tilfreds cheftræner, som kunne se tilbage på en god kamp og sejr på udebane over KIF Kolding. Ét ord går igen efter de to point blev sikret: disciplin. 

Vi spiller meget disciplineret i begge ender hele kampen igennem, og der var stor spilsikkerhed. Det var en helstøbt indsats af alle de spillere, der kommer i ilden. Morten Balling er on fire, og Kristoffer Laursen tager godt fra i målet. Jeg synes, at vores defensiv viser niveau i dag. I 6 mod 6 situationerne har vi generelt været gode. Jeg er meget glad for den disciplin, vi spiller med i dag, slutter Nick Rasmussen. 

SAH-truppen har så småt fundet tilbage til de gode takter, som vi særligt så i preseason, hvor bredden spillede en stor rolle. 

De sidste 14 dage har der været en rigtig god læring i træninger og evalueringer, hvis vi kan bruge det over hele sæsonen, så oplever jeg, at vi bliver klogere. Bliver man klogere, så har man også mulighed for at blive dygtigere. 

Der er mange gode præstationer i kampen. Vi spiller med en stor ro hele kampen, og den bredde, man som klub har investeret i, viser sig med rette i dag. I fraværet af Thomas Arnoldsen her i et par kampe har der været andre, der skulle tage over, og det synes jeg virkelig, vi har formået. Så det er jeg glad og tilfreds med. 

Topscorer blev Morten Balling med 9 mål. Kristoffer Laursen blev kampens spiller med en redningsprocent på 46,2%. 

SAH-truppen skal i aktion igen på tirsdag, når de tager til Sverige for at spille den første af to European League kvalifikationskampe mod IFK Kristianstad. 

//

Fredag den 30. september spiller SAH igen på hjemmebane. Modstanderen er Nordsjælland håndbold, og kampen spilles klokken 19.00 i Ceres Arena. Du kan købe billetter til opgøret her: https://billet.skanderborg-aarhus.dk/81692/Skanderborg_Aarhus_Haandbold_-_Nordsjaelland_Haandbold

Arkivfoto: Ole Nielsen